tiistai 30. huhtikuuta 2013

Martti-sammakko Killinkosken päiväkodissa

Tänään olin vappujuhlissa Killinkosken päiväkodissa, jonne sain sen hienon kutsun. Olin aivan innoissani.

maanantai 29. huhtikuuta 2013

perjantai 26. huhtikuuta 2013

TYTÖISTÄKÖ TYTTÖJÄ, POJISTAKO POIKIA?

 Jonna Tuppurainen.
Mervi Suonpää
 
Marttisessa pistettiin sukupuolikäsityksiä koetukselle, kun järjestyksessään kolmas Studia Generalia-seminaari sukelsi sukupuolisensitiivisyyden maailmaan. Pohdinnan aiheena oli, millaista on olla tyttö tai poika 2000-luvun Suomessa. Seminaarissa luennoi sosiaalipsykologi, VTM Jonna Tuppurainen ja maahanmuuttajapoikatyön johtaja, YTM Mervi Suonpää.
Suonpään aiheena oli ”Ota koppi!” - Osallistavaa pohdinnan avausta kulttuuri- ja sukupuolisensitiiviseen poikatyöhön. 

Suonpää puhui poikana olemisen vaikeudesta Tampereella olevan Kölvin-toiminnan kautta. Siinä tehdään työtä maahanmuuttajapoikien sopeuttamisen parissa.Tuppurainen luennoi tytöistä, ja heille annetuista stereotypioista.
Tuppuraisen aiheena oli Millaisia peilejä tyttö tarvitsee – millaisia hänelle tarjotaan? Vai pitäisikö peilit rikkoa? - Sukupuolisensitiivisiä ja dialogisia näkökulmia tytön tukemiseen. 

Tuppurainen kiitteli Marttista siitä, miten monipuolisesti täältä löytyy kaikkea.
- Nuorisotyön saralla pääkaupunkiseudulla on vaikea löytää etsimäänsä, kun kaikki erilainen toiminta on siroteltuna ympäriinsä. Marttisessa taas löytyy koko nuorisotyön paletti yhdestä paikasta.

Seminaari oli kaikille avoin, ja osallistujina olikin henkilöitä sekä nuorisotyön parista, että muiltakin ammattialoilta.

teksti: Erika Helenius

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Marttisessa skräpättiin

Minna Enqvist eli Emmo oli pitämässä Marttisessa kaikille avoimia skräppäyskursseja. Aluksi tutustuttiin skräppäyksen perusteisiin ja toisella kurssilla eri tekniikoihin. Tässä Emmo näyttää, kuinka sabluunolla ja väreillä tehdään paperiin kerroksellisuutta.

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Pohdiskeleva luennoitsija

Marttiselta löytyy aivan ikioma nuorisotutkija, KM, luennoitsija Juha Nieminen. Hän toimii Marttisen kehittämis- ja koulutuspäällikkönä.

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kaiken takana on nainen

Viime viikolla kerroin siitä, miten Marttisen uudet nettisivut syntyivät. Nettisivujen yhteydessä tehtiin myös blogi.

Santra, joka on kiinnostunut sosiaalisen median luomista mahdollisuuksista, innostui Marttisen blogin tekemisestä. Teknisessä toteutuksessa Santra pääsi haastamaan itsensä.
- En ole käyttänyt bloggeria aikaisemmin, joten oli mielenkiintoinen prosessi selvittää miten se toimii, ja sitten vielä pyrkiä tekemään blogista Marttisen näköinen. Esimerkiksi Marttisen logo oli vaikeaa saada sivuille, koska logon fontti on sen verran erityinen, että ei sitä saanut lisättyä kuin koodaamalla. Kun sen logon pitkän työrupeaman jälkeen sai laitettua, niin onnistumisen tunne oli huikea.

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Commercial Dance -tanssipäivä oli huippu!


Reilu viikko sitten Marttisessa pidettiin tanssityöpaja. Pajaa järjestämässä ollut 9-luokkalainen Saija kertoi meille vähän kurssista, johon hän ja toinen 9-luokkalainen Pinja hakivat itse rahoituksen Nuorten oman Myrsky -haun kautta.

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Uudet nettisivut ja tiimi niiden takana


Marttinen on julkistanut uudet raikkaat nettisivut, jotka houkuttelevat jättämään sohvan taakse ja lähtemään kohti kiehtovia kokemuksia.

-Marttisen nuorisotoimintaa ja juhlatalotoimintaa on kehitetty lähes kahdenkymmenen vuoden ajan, ja täällä on asiansa osaava henkilökunta kaikilla osa-alueilla. Kun palvelut ovat niin tasokkaita, markkinoinninkin on pystyttävä samaan. Nettisivut ovat merkittävä osa Marttisen viestintää, kertoo Hannakaisa Raiskinmäki, joka toimi projektin vetäjänä. – Sain tehdä sivuja osaavassa ja iloisessa porukassa, kun Jouni Kaltti sekä Santra Kivimäki tulivat tänne markkinointiosastolle harjoittelemaan.

torstai 11. huhtikuuta 2013

Potkukelkkaillaan!

Takatalvesta on välillä hyötyä. Vielä oli tarpeeksi lunta, että voi ottaa mainoskuvia, joissa poseerataan Marttisen hilpeän pinkeillä potkukelkoilla. Aurinko paisteli nätisti silmiin, mutta oli joissain kuvissa sentään silmät saatu aukikin pidettyä.



Ensi talvena Marttisesta on taas mahdollista lähteä porukan kanssa iloiselle potkukelkkaretkelle lähimaastoon taivaikka Helvetinjärvelle.

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Nyt skräppäämään!


Valokuvan avulla tallennetaan muistoja lomamatkoilta, lapsista, lapsenlapsista tai muista merkityksellisistä hetkistä elämän varrelta. Moni pistää talteen myös muita pieniä muistoja, kuten lomamatkoilta jääneitä matkalippuja, lasten ensimmäisiä hiuskiehkuroita tai erilaisia pääsylippuja. Skräppäämisessä kuvat ja muut samaan muistoon sopivat tai siihen liittyvät elementit yhdistetään sivun kokoiseksi kollaasiksi. Skräppääminen on luovaa itsensä ilmaisemista, muistojen tallentamista, sommittelua ja taiteen tekemistä.

Nuorisotyön palvelumuotoilua


Olen nyt jonkin aikaa toiminut nuorisotyön organisaatiossa, jossa palveluiden tuottaminen on osa jokapäiväistä työtä. Marttinen on sekä yleishyödyllinen valtionavustusta saava nuorisokeskus että kunnallinen liikelaitos, joka rahoittaa toimintaansa myös myymällä palveluita. On innostavaa ja haastavaa pohtia nuorisotyön organisointi- ja toteutustapoja uudessa työympäristössä.

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Peilit monitoimisaliin ja tanssimaan!

Virtain yläkoulun 9-luokkalaiset Saija ja Pinja olivat TET-jaksolla Marttisessa ja järjestivät Commercial Dance -tanssityöpajan. Tytöt innostuivat oman Myrsky -projektin tekemisestä ja muutamassa päivässä oli valittu heitä kiinnostava taidemuoto, löydetty sopiva opettaja, laitettu rahoitushakemukset eteenpäin, sovittu ruokailusta ja tilajärjestelyistä. Lisäksi Saija ja Pinja opettelivat tekemään mainosjulisteen Marttisen mainostoimistossa ja kirjoittivat puffin paikallislehteen.